Rovatok

Címkék

Giopedia!

Írok, olvasol.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

Időjárásjelentés: nyereményeső

2007.05.11. 22:02 | giornalista | 3 komment

Komolyabban belegondolva, ma már szinte mindent meg lehet nyerni. Az, hogy a lottón milliárdokat osztanak ki, már gyakorlatilag senkinek sem új, de talán olyat sem könnyű találni, aki autó nyerős játékról ne hallott volna. A jéghegy további részeibe tartozik többek között a nyaralás, a mosógép, milliónyi szórakoztató-elektronikai eszköz, futballmecsjegy, repülőjegy, könyv, médiamegjelenés, és még 830 valami az "egyebek" kategóriában. Magyar, baszd meg!

Ne nyerj!

Vegyél!

Én még sosem nyertem. Kivéve persze a tipp-mix, na de ott nem volt elég beküldeni a Szerencsejáték zéertének a szelvényt, viszonylag jól is kellett megtippelni annyira nem is kevés focimeccs végeredményét. Nem nyertem, ezért nem tudom, hogy milyen lehet nyerni, de egyet biztosan tudok: nem mindenki nyer. Van, aki soha.

Gondolom, magyar vagy, mert különben nem értenéd, amit írok. Ha meg mégsem, de érted, akkor egy nagyon tehetséges külföldi vagy, és gratulálok ezúton is, hogy ily magas fokon tanultad meg a nyelvünket. Igazi főnyeremény vagy!

Ma Magyarországon, itt, Közép-Európában nagyon sok mindene van Az Embernek. Álmai; véleménye; tv-je; világfájdalma. Pénze. Az nincs.

Pedig ahhoz, hogy a TV széles legyen, szóljon a basszus és forogjon benne a TDK-ra égetett Matrix 3; hogy a Csepel bicikli helyett egy Ford Focussal menjünk a Tescoba; hogy a bánya tó helyett Mallorcán égjünk le a napon; hogy ne stoppal, hanem repülővel jussunk ki Svédországba - mind-mind pénz kell. Nincs.

Kell.

Nincs.

Legyen.

Nyerj.

Vannak a nyereménynek fokozatai. Van, amikor milliókat ejtenek pofára, egy meg elviszi az ötös lottó főnyereményét. A Puttót óránként sorsolják, párszázezret kap a szerencsés. Autót sem egyet szoktak általában kiadni ("Nyerje meg a három valami egyikét"), de azért lássuk be: elég kicsi az esélye annak, hogy pont a mi Maggis kuponjainkat sorsolják győztesnek.

A nyereményesdivel egész addig komoly baj nincs, amíg egyesek nem ettől várják a megváltást. Amikor autót vettünk, emlékszem, mi is nagyon sok típus közül vacilláltunk, de az nem úgy nézett ki, hogy a Cerbonás csokival Kiát lehet nyerni, a Tescoban vásárolva Opelt, a Sony termékeit leemelve a polcról meg Fordot.

Pénzért majdnem mindent meg lehet venni, a többire meg ott a MasterCard, ugye. Valahogy itthon mindenki mindig nyerni akar. Ingyen akarja a valamit. Pedig... hiába mutogatják a plakáton, hogy (leragadtam ennél) milyen szép Fabiát lehet nyerni vele (csillog a metálfény meg az alufelni), alatta ott nézeget az apró betű: a kép illusztráció. A csodajárgány helyett egy 1.2-es, teljes fapados, utálható fost kap az ember. De ingyen van, nem? Akkor meg...

Ne éljetek ingyen. Kaptatok egy életet ajándékba. Kezdjetek vele valamit, magyarok, a kurva életbe már! Nem a kormány, és nem az ellenzék tehet kizárólag arról, hogy ma milyen egészségi és lelki állapotban öregszünk meg (érdemes megnézni a nyugati nyugdíjasokat; vígan beutazzák Európát 70 év fölött is), hanem nagyrészt mi is. Ti, én. Akik hisszük, hogy fej- és torokfájással az első út az orvoshoz kell vezessen, nem pedig a kamillás teához és a vény nélkül kapható Saridonhoz. Akik minden, minden egyes probléma megoldását a politikától, a politikusoktól várjátok. Cselekvésképtelen banda! Alibi.

Mint a nyerés. Nyertél egy iszonyat jó bugyit, amire Amerikától Ugandáig mindenki begerjed? Szép. Csak kár, hogy senki sem ér majd el addig, hogy lehúzza rólad, mert elriasztja a tetves szoknyád.

Ha van is mire büszkének lenni, a nyerés semmiképpen sem az.

Címkék: magyarország 2007 tanítok

A bejegyzés trackback címe:

https://giopedia.blog.hu/api/trackback/id/tr6674432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berc · http://www.gportal.hu/gmo 2007.05.12. 21:36:41

A gyógyszerbevevős részhez csak annyit:
Nekem egyébként szar a szeme, aminek következtében néha fáj a fejem, de akkor kibaszottul. Ekkor sem veszek be semmit, hanem fejemre rakok egy vizesruhát, azt várok. Bezzeg haver a legkisebb fejfájásra is beveszi a szaridont. Vagy mit.

berc · http://www.gportal.hu/gmo 2007.05.12. 21:37:31

A gyógyszerbevevős részhez csak annyit:
Nekem egyébként szar a szeme, aminek következtében néha fáj a fejem, de akkor kibaszottul. Ekkor sem veszek be semmit, hanem fejemre rakok egy vizesruhát, azt várok. Bezzeg haver a legkisebb fejfájásra is beveszi a szaridont. Vagy mit.
(ha kétszer kültem el sorry, csak először nem írta ki)

El Diablo 2007.08.20. 11:41:14

Én egyszer nyertem 1 olcsó milkás táskát mikor nem is versenyeztem ... :D vissza akartam kűdni, elküttek hogy hülye vok én meg kipróbáltam a táskán apám vadiúj baltáját... Jól bejárattuk XD
süti beállítások módosítása